Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mire jó a gyógyvíz? képes leírás - Gyógyvíz.tlap.hu
részletek »

Mire jó a gyógyvíz? - Gyógyvíz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogyviz.tlap.hu » Mire jó a gyógyvíz?
Keresés
Találatok száma - 10 db
A 7 legegészségesebb gyógyvíz

A 7 legegészségesebb gyógyvíz

Mindenki tudja, hogy a gyógyvizek egészségesek és hasznosak. Azt viszont kevesen, hogy melyiket mire kell fogyasztani. Mi megmondjuk, melyiket fogyassza, az egészsége érdekében. femina.hu - Ízig-vérig nőknek!

A gyógyító víz

A gyógyító víz

Sokan évente több alkalommal is elutaznak a gyógyvizéről nevezetes fürdőhelyek valamelyikére vagy a kristálytiszta tengervízben frissítik fel magukat. Miért olyan egészségesek a gyógyvizek? Mikor nem ajánlottak? Ezekre a kérdésekre adott választ Dr. Horváth Remény, a Magyar Balneológiai Egyesület főtitkára és a Széchényi Gyógyfürdő nappali kórházának osztályvezető főorvosa.

A termálvizes fürdőzés hatásai

A termálvizes fürdőzés hatásai

nőgyógyászat, termálvíz Gyógyfürdők InforMed orvosi, egészségügyi, életmód és wellness portál Hőhatás: lazító, fájdalomcsökkentő, görcsoldó. Az ízületek is mozgathatóbbak lesznek. A meleg ingerli a hőérző receptorokat a bőrben, melyek az artériák menti idegfonatokra hatnak. Közvetlen hatásként ingerületátvivő anyagok (pl. acetilkolin) szabadulnak fel. A vér hőmérséklete emelkedik a bőr felől. Kémiai hatás: a föld mélyéből jövő vizek olyan elemeket is tartalmaznak, melyek a felszíni vizekben nincsenek. A vízből a fürdőző testére rakódó sók bőringert okoznak, mely értágító anyagok felszabadulásához vezet. Megváltozik a szervezet ásványianyag-összetétele. Biológiai hatás: diffúzióval anyagcsere történik a bőrön át a test alkotói és a gyógyvíz elemei között. Testünk így sok salakanyagtól is megszabadul. Fokozódik a vesék kiválasztó működése, emiatt gyakrabban kell vizeletet üríteni. A szívre nagyobb teher hárul, gyorsul a keringés, változik a vérnyomás. Függ az anyagcsere a víz hőfokától és a mikroklímától. Általában 20-30 perces fürdés elég ahhoz, hogy a víz alkotórészei felszívódjanak.

Gyógyvíz.hu

Gyógyvíz.hu

Gyógyvíz az olyan természetes ásványvíz, amelynek bizonyított gyógyhatása van. 2. A gyógyvíz elnevezés használatának engedélyezése szempontjából a) külsőleg történő (fürdővízkénti) felhasználásban gyógyvíz az a víz, amely megfelel a külsőleg történő felhasználású ásványvíz követelményeinek, továbbá a természetes ásványi anyagok (kőzetek) vízzel történő kilúgozása során keletkező, oldott ásványianyag-tartalma, kémiai jellege állandó, egészségkárosító anyagokat nem tartalmaz, b) belsőleg történő (ivási, palackozási, inhalálási célú) felhasználásban gyógyvíz az a víz, amely ba) megfelel az ásványvíz követelményeinek, és bb) fogyasztási előírások betartása mellett iható vagy inhalálásra alkalmas, és bc) ilyen felhasználásban bizonyított gyógyhatása van. ..."

Gyógyvíz: a természet ajándéka

Gyógyvíz: a természet ajándéka

A fürdőkezeléseket az emberiség több ezer éve használja, elsősorban mozgásszervi panaszok enyhítésére. Fürdőkúrát az orvosok elsősorban mozgásszervi betegségekre javasolnak. Krónikus nőgyógyászati gyulladások, illetve bőrgyógyászati betegségek kezelésére - a pikkelysömör kivételével - ritkábban ajánlják, gyógyvizes ivókúrákat pedig gyomor- és bélrendszeri anyagcsere-betegségek kezelésre rendelnek.

Gyógyvizek fajtái

Gyógyvizek fajtái

A vitaminsziget.com útmutató az egészségük megóvásáért tenni akaróknak. Naponta frissülő írásainkban, enciklopédiánkban, tudástárunkban, szakértő rovatunkban sok érdekes témát boncolgatunk, különös figyelmet fordítunk arra, hogy az egészséget hasznos ötletekkel, tippekkel tegyük mindenki számára elérhetővé.

Gyógyvizek, termálfürdők

Gyógyvizek, termálfürdők

A gyógyvizek típusai - Szénsavas vizek: enyhébb érszűkület, kardiológiai rehabilitáció, Balatonfüred - Kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos vizek: csökkenti a gyulladásokat, valamint a mozgásszervi betegségek és a csontritkulás tüneteit. Budapesti fürdők többsége, Bükfürdő, Dunántúli-középhegység vizei, Makó, Szentes, Mórahalom, Hegykő - Kloridos (konyhasós) vizek: gyulladáscsökkentők, javasoltak kismedencei gyulladásnál, nőgyógyászati, urológiai megbetegedéseknél, meddőség esetén. Alföldi fürdők, Parád, Pestszenterzsébet, Sárvár - Kénes vizek: a kén beépül az izületi porcba, ezért kopásos izületi betegségeknél hatásos. Bőrgyógyászati betegségeknél is javallt (pikkelysömör, ekcéma). Balf, Harkány - Jódos-brómos vizek: ízületi, nőgyógyászati, urológiai megbetegedéseknél. Alföldi fürdők, Csokonyavisonta, Igal, Pestszenterzsébet, Parád - Radonos vizek: az alfasugárzást kibocsátó radon fájdalomcsillapító, áthangoló hatású. Rudas fürdő, Hévíz - Szén-dioxid-szárazfürdő (mofetta): érszűkület, cukorbetegség okozta érszövődményeknél hatásos, valamint csökkenti a magas vérnyomás és a csontritkulás okozta panaszokat. Mátraderecske

Gyógyvízzel az egészségért

Gyógyvízzel az egészségért

Magyarország számtalan olyan gyógyfürdővel büszkélkedhet, mely első számú turisztikai célpont. A rómaiak már két évezreddel ezelőtt felismerték a hazánkban található gyógyvizek áldásos hatását, s alkalmazták is azt.

Kincses gyógyvíz

Kincses gyógyvíz

Szolnok megye nagyhatalom, legalábbis a gyógyfürdők terén. A már régóta közismert Berekfürdő és Cserkeszőlő mellé az utóbbi években újabb 'gyógyvizes települések' csatlakoztak: Túrkeve, Martfű, vagy épp a termálvizes medencékben bővelkedő Szolnok.

Hirdetés
Sok bajra orvosság a termálvíz

Sok bajra orvosság a termálvíz

Magyarország a termálvizek hazája. Hátfájásra, gyomorégésre és problémás bőrre egyaránt jótékonyan hat a gyógyfürdő. Szállodáink a felhőtlen kikapcsolódás mellett a gyógyulni, regenerálódni vágyóknak is rengeteg lehetőséget kínálnak.

Tuti menü