Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyógyvíz linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Clinique - Hotel [2. oldal]
részletek »

Gyógyvíz képes leírás: Clinique - Hotel [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: gyogyviz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
Clinique Pore Minimizer Thermal

Clinique Pore Minimizer Thermal

Heats on contact with water to open pores, dislodge debris. Polishes away skin-dulling flakes with a complex of gentle, effective exfoliants. Skin feels wonderfully smooth, incredibly clean. Minimizes look of pores-instantly, and over time.

Daily Moisturizer with Thermal Spring Water

Daily Moisturizer with Thermal Spring Water

A SPA SENSATION Daily Body Moisturizer-rel való ápolás az intenzív gondoskodás és friss illat érzéki megtapasztalása. A különleges, válogatott összetevők csokra és a selymes textúra kombinációja puha, rugalmas bőrt biztosít. A Ginkgo kivonat erősítő, tápláló hatású, finoman aktiválja a testbőr mikro- cirkulációját és anyagcseréjét, puhább és élettel telibb bőrt eredményezve. A Mikro-alga kivonat gazdag aminosavakban, nyomelemekben, vitaminokban és ásványi anyagokban. Hidratáló, kiegyensúlyozó és revitalizáló hatású a testbőr funkcióinak mindenre kiterjedő fokozása révén. Az Oliva olaj kiváló kondicionáló, bőrbarát anyag. A Hialuron sav erős nedvességmegkötő, mely puha és hosszan tartóan rugalmas bőrt biztosít. A Baden-Baden-i termálvíz értékes szilícium savban gazdag, mely kiegyensúlyozó, jó tápláló és a bőr anyagcseréjét aktivizáló hatású.Az összes BIODROGA termék kiemelkedő hatékonyságú természetes anyagból áll. Állati fehérjéket nem tartalmaz. A speciális hatóanyagai a legmodernebb biotechnológiai eljárásokkal készülnek. Ez teszi a BIODROGA termékcsaládot egyedülállóvá a XXI. századi kozmetikai piacon.

Donat Mg

Donat Mg

Enyhíti a gyomorbántalmakat, eredményesen alkalmazható gyomorégés, émelygés, hányinger, puffadás, teltségérzet, enyhe gyomortáji nyomás esetén. Étkezés előtt fogyasztva csökkenti a savtúltengést. Serkenti az epe kiürülését, kedvezően befolyásolja az anyagcserezavarokat (cukorbetegség). Csökkenti a kálcium oxalát és húgysavkő képződést.

Erdély gyógyvizei, gyógyfürdői

Erdély gyógyvizei, gyógyfürdői

Erdély kincseihez értékes gyógyvizek, gyógyfördők tartoznak. A Sóvidék kivételes népszerűségű helyei - a Parajdi sóbánya, Szováta sóstavai, Parajd sósfördői, értékes gyógyvizeket rejtenek. Vendégházunk egész évben nyitva áll a gyógyulni vágyók előtt, mindössze 10-15 percnyire a létesítményektől. Nálunk kellemes, nyugodt családias környezetben pihenhet és gyógyulhat.

Fürdők és balneoterápiás programok

Fürdők és balneoterápiás programok

A balneoterápia több, egymást követő kezelésből áll. A kezelés első lépése a test teljes bőrfelületének tengeri eredetű bőrradírral történő peelingezése. Ezt követi a balneoterápiás kezelések gerincét alkotó Thalasso-fürdő, amely után minden esetben 20 perc fekvő pihenést javasolunk. A pihenés után egy aktív, hűsítő hatású biogéllel masszírozunk be az egész testet. Végső lépésként hidratálással vagy fogyasztó kezeléssel zárjuk a programot. A komplett kezelés időtartama 1 óra.

Fürdőkúra otthon

Fürdőkúra otthon

A Wellness Webáruházban olyan termékek közül válogathat, amelyek az Ön otthonába csempészik a wellness élményét, mindennapos használatuk elősegítik a test és lélek harmóniájának megteremtését, a wellness érzés átélését. Célunk az egészségmegőrző, szépségápolási termékek, magyar BIO- és natúrkozmetikumok elérhető áron való terjesztése mellett a wellness életmód bemutatása. Hasznos információkkal, tanácsokkal, ötletekkel szeretnénk segíteni egy boldogabb, egészségesebb élet kialakításában. Folyamatosan keressük a piacon megjelenő főleg magyar termékújdonságokat, módszereket, hogy minél előbb az egészséges életmódra nyitottak számára elérhetővé tegyük.

Geotermikus hő- és villamosenergia-termelés

Geotermikus hő- és villamosenergia-termelés

A termálvizeket az esetek többségében fúrt kutakon keresztül tudjuk kitermelni. Mélységi hőmérsékletük alapján megkülönböztetünk alacsony, közepes és magas entalpiájú termálvizet. A hőmérséklet határokat különböző szakemberek különbözően állapították meg, így az alacsony/közepes határ 90-125°C között, míg a közepes/magas határ 150-225°C között mozog. Tehát egy kb. 200°C-os termálvíz már a legmagasabb kategóriába esik, miközben entalpiája meg sem közelíti az erőművi körfolyamatok induló entalpiáját. Ennek talán az lehet az oka, hogy a magas entalpiájú vizeket nehéz megszelídíteni, így ez a határ inkább vízkémiai, mint energetikai.

Gyermek gyógyvíz

Gyermek gyógyvíz

Magyarország ásvány- és gyógyvizei mennyiségben és minőségben világviszonylatban is egyedülállóak. Azok orvosilag is elismert kiváló hatásokkal rendelkeznek. Igen sok helyen, természetes úton vagy fúrt kútból rendkívül gazdagon fakadnak.

Gyógyvíz.hu

Gyógyvíz.hu

Gyógyvíz az olyan természetes ásványvíz, amelynek bizonyított gyógyhatása van. 2. A gyógyvíz elnevezés használatának engedélyezése szempontjából a) külsőleg történő (fürdővízkénti) felhasználásban gyógyvíz az a víz, amely megfelel a külsőleg történő felhasználású ásványvíz követelményeinek, továbbá a természetes ásványi anyagok (kőzetek) vízzel történő kilúgozása során keletkező, oldott ásványianyag-tartalma, kémiai jellege állandó, egészségkárosító anyagokat nem tartalmaz, b) belsőleg történő (ivási, palackozási, inhalálási célú) felhasználásban gyógyvíz az a víz, amely ba) megfelel az ásványvíz követelményeinek, és bb) fogyasztási előírások betartása mellett iható vagy inhalálásra alkalmas, és bc) ilyen felhasználásban bizonyított gyógyhatása van. ..."

Hirdetés
Gyógyvíz: a természet ajándéka

Gyógyvíz: a természet ajándéka

A fürdőkezeléseket az emberiség több ezer éve használja, elsősorban mozgásszervi panaszok enyhítésére. Fürdőkúrát az orvosok elsősorban mozgásszervi betegségekre javasolnak. Krónikus nőgyógyászati gyulladások, illetve bőrgyógyászati betegségek kezelésére - a pikkelysömör kivételével - ritkábban ajánlják, gyógyvizes ivókúrákat pedig gyomor- és bélrendszeri anyagcsere-betegségek kezelésre rendelnek.

Gyógyvizek fajtái

Gyógyvizek fajtái

A vitaminsziget.com útmutató az egészségük megóvásáért tenni akaróknak. Naponta frissülő írásainkban, enciklopédiánkban, tudástárunkban, szakértő rovatunkban sok érdekes témát boncolgatunk, különös figyelmet fordítunk arra, hogy az egészséget hasznos ötletekkel, tippekkel tegyük mindenki számára elérhetővé.

Gyógyvizek, termálfürdők

Gyógyvizek, termálfürdők

A gyógyvizek típusai - Szénsavas vizek: enyhébb érszűkület, kardiológiai rehabilitáció, Balatonfüred - Kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos vizek: csökkenti a gyulladásokat, valamint a mozgásszervi betegségek és a csontritkulás tüneteit. Budapesti fürdők többsége, Bükfürdő, Dunántúli-középhegység vizei, Makó, Szentes, Mórahalom, Hegykő - Kloridos (konyhasós) vizek: gyulladáscsökkentők, javasoltak kismedencei gyulladásnál, nőgyógyászati, urológiai megbetegedéseknél, meddőség esetén. Alföldi fürdők, Parád, Pestszenterzsébet, Sárvár - Kénes vizek: a kén beépül az izületi porcba, ezért kopásos izületi betegségeknél hatásos. Bőrgyógyászati betegségeknél is javallt (pikkelysömör, ekcéma). Balf, Harkány - Jódos-brómos vizek: ízületi, nőgyógyászati, urológiai megbetegedéseknél. Alföldi fürdők, Csokonyavisonta, Igal, Pestszenterzsébet, Parád - Radonos vizek: az alfasugárzást kibocsátó radon fájdalomcsillapító, áthangoló hatású. Rudas fürdő, Hévíz - Szén-dioxid-szárazfürdő (mofetta): érszűkület, cukorbetegség okozta érszövődményeknél hatásos, valamint csökkenti a magas vérnyomás és a csontritkulás okozta panaszokat. Mátraderecske

Gyógyvízzel az egészségért

Gyógyvízzel az egészségért

Magyarország számtalan olyan gyógyfürdővel büszkélkedhet, mely első számú turisztikai célpont. A rómaiak már két évezreddel ezelőtt felismerték a hazánkban található gyógyvizek áldásos hatását, s alkalmazták is azt.

Gyulai Várfürdő

Gyulai Várfürdő

Árnyékolós medence A 35-37 fokos gyógyvizet (0,8-1,25 méter mély) főként mozgásszervi megbetegedések, izomfájdalmak, balesetek, műtétek utáni rehabilitációs kezelésére kiváló. A gyógyvíz magas hőmérséklete miatt azonban szívbetegeknek és keringési rendellenességben szenvedőknek nem ajánljuk. Dögönyözős medence A 31-34 fokos gyógyvíz (0,9-1,45 méter) eddig megismert hatásai mellett nyaki - válli panaszok kezelésére is alkalmas. A 12 felülről érkező széles, erőteljes vízáramlás erős masszírozóhatást fejt ki a gyakran megfeszülő nyaki és váll izomcsoportokra.

Harkányi Gyógy-és Strandfürdő

Harkányi Gyógy-és Strandfürdő

Harkány Baranya megye déli részén, a Dráva folyó völgyében fekszik. Hajdani birtokosai között tudhatjuk a Garai és a Batthyány-családot is, akik egyúttal a szomszéd vár, Siklós urai is voltak. A víz csodálatos hatására a hagyomány szerint 1823-ban Pogány János nevű gyűdi jobbágy esete hívta fel a figyelmet, akit szaggató lábfájásától a harkányi mocsarak szabadították meg. A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő közel 200 éves múltra tekinthet vissza. 1823 óta vannak írásos emlékeink a Harkányi gyógyvíz jótéteményeiről. Az alkáli hidrogénkarbonátos kénes gyógyvíz összetételét tekintve európában egyedülálló. Harkányfürdőt kitűnő természeti adottságainak, a víz gyógyhatásának és pompás környezetének köszönhetően, hosszú ideje csak a 'Reumások Mekkája'-ként emlegetik. 1824-ben a Batthyány-család kezdte meg a fürdő kiépítését, amely ma már közel egymillió vendéget fogad évente. Harkány a mozgásszervi-, emésztőrendszeri -, és bőrproblémákkal érkezőkön kívűl, a vizes szórakozás-kikapcsolódás híveit is várja, az év minden szakában.

Hogyan hatnak a fürdők?

Hogyan hatnak a fürdők?

# Fizikai hatás: az ember levegőkörnyezetben él, annak behatásához szokott, ahhoz alkalmazkodott. A fürdő vizébe merült testre szokatlan erők hatnak, amelyek a szervek működését nagymértékben befolyásolják. Ha közönséges fürdővízben fürdünk, a fürdő fizikai tényezői (hőmérséklete, felhajtó ereje) hatnak a szervezetünkre. Az ásványi anyag tartalmú vizekben a felhajtóerő nagyobb, a vízbe merülő test súlya mintegy tizedére csökken. A mozgás a vízben sokkal könnyebb, ezért a sérült, kopott ízületek is megmozgathatók. Mozgás közben a víz masszírozó munkát is kifejt a bőr alatti izmokra. Nem elhanyagolható az sem, hogy az esések, a zúzódások esélye is jóval kisebb. A langyos és a meleg víz segíti az erek kitágulását, így a vérnyomás csökkenéséhez vezet. Mindezen a hatásokat használja ki a vízgyógyászat, más néven hidroterápia. # Kémiai hatás: A termál- és gyógyvizek kémiai hatásukat a bennük oldott ásványi anyagok bőrön keresztül való felszívódása révén fejtik ki. A felszívódott ásványi anyagok bekerülnek a vérkeringésbe, a nyirokerekbe, ezáltal hatnak az idegrendszerre, erősítik az immunrendszert és kedvezően befolyásolják a szervezet reakcióképességét. Regeneráló, felépítő folyamatokat indítanak el a szervezetben. Ezeknek a hatásoknak vizsgálatával, illetve kúraszerű alkalmazásával foglalkozik a balneoterápia.

Hotel Drava Wellness& Thermal Resort

Hotel Drava Wellness& Thermal Resort

Köszöntjük Önt a Villányi-hegység lábánál található mediterrán klímájú városkában, az európai hírű gyógyvíz otthonában, Harkányban. Az újonnan felépített négycsillagos szálloda, a Dráva Hotel Thermal Resort a gyógyfürdő közvetlen szomszédságában, csendes, zöld környezetben várja vendégeit.

Tuti menü